Persbericht | 13 juli 2021

Snel Shared Logistics koopt distributiecentrum (31.000m²) aan de Middellandbaan 1-3 te Woerden.

Snel Shared Logistics onderdeel van Vos Logistics is sinds 2020 huurder van het logistieke complex. Na het uitzetten van een verkoopproces door Profound Asset Management heeft de huurder het volledige complex gekocht. Het distributiecentrum met 31.000 m² VVO en een perceelgrootte van 60.000m² is reeds volledig in gebruik door de huurder.

Rick Verstappen, Director Asset Management, Profound Asset Management: Na een geruime periode, diverse optimalisaties en het huidige positieve logistieke beleggingsklimaat is er gekozen voor een exit strategie voor deze belegging, waarbij wij tevreden zijn met het eindresultaat middels deze transactie met de huurder.

De verkoper werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management. Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor vastgoedfondsen en werd bij deze transactie juridisch geadviseerd door SoestvanVelten , fiscaal door Rechtstaete en op technisch gebied door DHVM.

 

Persbericht | 6 april 2021

Veldboom Vastgoed koopt kantoorpand van 4.315 m² aan Stationsplein in Enschede.

DONE DEAL | In het centrum van Enschede aan het Stationsplein 10-11 heeft Boers & Lem bemiddeld in de aankoop van circa 4.315 m² kantoorruimte en 33 parkeerplaatsen namens Veldboom Vastgoed.

Voor dit beeldbepalende kantoorpand aan het Stationsplein wordt gekeken naar een ontwikkeling van een ‘mixed use’ gebouw waarin ruimte is voor zowel kantoor, detailhandel, horeca als ook wonen. Het pand ligt op een unieke, centrale locatie in Enschede. Direct naast het NS- en busstation en op loopafstand van de binnenstad van Enschede.

Het kantoorpand ligt middenin het Centrumkwadraat – de nieuwe naam voor de Spoorzone. Deze zone krijgt de komende jaren een flinke facelift. Oude panden worden opgeknapt of maken plaats voor nieuwe, frisse architectuur. Daardoor moet rond het station een aantrekkelijk woon- en werkgebied ontstaan.

Het vastgoedbedrijf Veldboom Vastgoed is in 2006 opgericht. De kernactiviteiten bestaan uit het aankopen en herontwikkelen van vastgoedlocaties. Ze richten zich voornamelijk op binnenstedelijke locaties. Het bedrijf heeft al veel onroerend goed in Enschede in de portefeuille.

Verkoper werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management. Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor vastgoedfondsen, zowel voor particuliere als institutionele beleggers.

 

Persbericht | 5 januari 2021

Aldi Vastgoed verwerft volledig winkelcentrum de Parkhof in Nuenen.

Aldi Vastgoed BV heeft recent het gehele winkelcentrum de Parkhof in Nuenen verworven.

Aldi was reeds een lange periode huurder van een supermarktruimte binnen de Parkhof en bereikte onlangs overeenstemming met de eigenaar van het winkelcentrum om zowel de supermarkt als de overige winkels te verwerven.

De Parkhof in Nuenen is een winkelcentrum in het centrum van Nuenen met een diversiteit aan huurders, zowel food als retail.

Verkoper werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management. Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor vastgoedfondsen, zowel voor particuliere als institutionele beleggers en werd bij deze transactie juridisch geadviseerd door Hart Advocatuur  en technisch door DHVM Vastgoedmanagement.

 

Persbericht | 23 december 2020

Kantoorgebouw De Ster wordt herontwikkeld tot woontoren. Voorzieningen en 160 woningen geven finke impuls om gebied.

Amsterdam Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter start als gedelegeerd ontwikkelaar in opdracht van en in samenwerking met Profound Asset Management begin volgend jaar met de herontwikkeling van gebouw De Ster aan de Schorpioenstraat in Rotterdam. Het kantoorpand moet plaats gaan bieden aan ongeveer 160 woningen en krijgt een aantal voorzieningen in de plint.

De herontwikkeling van De Ster is het eerste grootschalige project in de buurt van intercitystation Rotterdam Alexander. Het bestaande gebouw blijft behouden en wordt getransformeerd naar een duurzame woontoren. De bestaande gevel ondergaat een forse ingreep, waardoor ruimte gecreëerd wordt voor balkons voor de bewoners en waardoor het gebouw een moderne uitstraling krijgt. In totaal levert de herontwikkeling als deze aan het eind van de zomer van 2022 afgerond is 15.000 vierkante meter nieuwe woonruimte op en 1.000 vierkante meter voorzieningen op de begane grond, die een flinke impuls geven aan het gebied.

Levendig centrum
De herontwikkeling van gebouw De Ster draagt bij aan de transformatie van het gebied Rotterdam Alexander van een anoniem en monotoon gebied naar een levendig centrum met sterke woon-, werk-, winkel- en vrijetijdsfuncties. “Het is mooi om een bijdrage te leveren aan de positieve ontwikkeling van deze Rotterdamse wijk”, aldus Maarten de Gruyter van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter. “Bovendien dragen we hiermee bij aan het verkleinen van het woningtekort”

“Het gebouw heeft reeds een geruime tijd uitstekend dienst gedaan als kantoorgebouw”, zegt Rick Verstappen, Head of Asset Management van Profound Asset Management. “Gezien de grootschalige gebiedsontwikkelingen in Rotterdam Alexander kiezen wij ervoor het gebouw te transformeren naar een woongebouw. Met deze omvangrijke investering creëren we een toekomstbestendig gebouw, dat voorziet in de actuele vraag naar woningen.”

Karakteristieke onderdelen versterken
Voor het ontwerp tekende het internationaal opererende architectenbureau Mecanoo uit Delft, bekend van onder meer de bibliotheek van de TU Delft. Op dit moment is het bureau betrokken bij de verbouwing van het Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het ontwerp voor gebouw De Ster sluit goed aan bij de ambitie van Mecanoo om te ontwerpen voor mensen en bij renovaties de karakteristieke onderdelen van gebouwen te behouden en te versterken. Voor gebouw De Ster betekent dit het gebouw terugbrengen naar enkel rechthoekige vormen en een toevoeging van groene buitenruimte op de daken met een toegankelijke begane grond.

De Ster werd in 1992 gebouwd als kantoorgebouw, op loopafstand van het uitgebreide winkelcentrum Alexandrium. Behalve winkels biedt de directe omgeving ook voldoende horeca. Het gebouw is met de auto goed bereikbaar, want de op- en afritten van de A20 liggen op enkele minuten rijden. Doordat De Ster direct naast het onlangs vernieuwde intercity- en metrostation Rotterdam Alexander ligt, is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Over Profound Asset Management
Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor vastgoedfondsen, zowel voor particuliere als institutionele beleggers. Profound heeft een bewezen track record op het gebied van (her)structurering van vastgoedfondsen, financieringsmanagement en het optimaliseren van vastgoedportefeuilles.

Over Boelens de Gruyter
Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is specialist in binnenstedelijke herontwikkeling. Boelens de Gruyter vindt het een uitdaging om bestaande gebouwen te transformeren om ze een duurzame nieuwe toekomst te geven. Maar ook om bestaande binnenstedelijke gebieden te herontwikkelen tot een compleet nieuwe bestemming. Voorbeelden zijn de succesvolle transformaties van de Parooltoren en Trouwgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat. Maar ook de herontwikkelingen van de voormalige KPN-gebouwen in Den Bosch en Venlo naar respectievelijk nieuwe woon-/werk- en museum-/werk-bestemmingen. Boelens de Gruyter is ook partner in de transformatie van de Kanaalzone in Utrecht waar bedrijfsterreinen de komende jaren worden herontwikkeld tot de nieuwe groene stadswijk Merwede

Transactiebericht | 28 februari 2020

Allseas verwerft eigen hoofdkantoor  Poortweg 12-14 te Delft.

Allseas Engineering BV heeft het kantoorgebouw gelegen  op zichtlocatie langs de A13 bij Delft, aan de Poortweg 12-14 recent aangekocht. Allseas Engineering BV huurde reeds geruime tijd het gehele kantoorpand van circa 9.000m² en 166 parkeerplaatsen voor haar hoofdkantoor activiteiten.

Profound Asset Management bracht de transactie tot stand namens de eigenaar en trad op als fund- en assetmanager.

Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor vastgoedfondsen en werd bij deze transactie juridisch geadviseerd door SoestvanVelten, fiscaal door Rechtstaete en op technisch gebied door DHVM.

Allseas werd geadviseerd door RJVD Vastgoed, Toet Vastgoed en Köster Advocaten.

Persbericht | 17 februari 2020

Profound verhuurt volledige kantoorgebouw aan Vondellaan 55 te Leiden.

Leiden Profound Asset Management heeft met de recent gerealiseerde uitbreiding van huurder Parnassia het volledige kantoorgebouw aan de Vondellaan 55 te Leiden verhuurd.

Parnassia, welke haar gehuurde kantoorruimte met ongeveer 700 m² kantoorruimte uitbreidt in het complex, huurt per heden in totaal ca. 2.800 m² kantoorruimte. Het moderne multi-tenant kantoorgebouw is ca. 11.000 m² groot en is gesitueerd direct aan het spoor in het stationsgebied van Leiden. Na het vertrek van (deel) huurder Naturalis in augustus 2019 is het gebouw binnen een korte periode volledig verhuurd.

Amgea Vastgoed Adviseurs adviseerde Parnassia en Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij bracht samen met Profound Asset Management de transactie tot stand voor de eigenaar.

Profound Asset Management is verantwoordelijk voor het fund- en assetmanagement namens de eigenaar.

Persbericht | 3 december 2019

Profound verhuurt nagenoeg alle ruimte aan Vondellaan 55 te Leiden.

Profound Asset Management heeft, met de komst van Omgevingsdienst West-Holland en onlangs al Parnassia, nagenoeg alles verhuurd aan Vondellaan 55 te Leiden.

Omgevingsdienst West-Holland, welke zich binnen Leiden verplaatst, huurt per 1 april 2020 ca. 2.400 m² kantoorruimte. Het moderne multi-tenant kantoorgebouw is ca. 11.000 m² groot en is gesitueerd direct aan het spoor in het stationsgebied van Leiden. In het complex is, na verhuur aan Omgevingsdienst West-Holland, nog ca. 680 m² beschikbaar voor verhuur.

Cresa Nederland adviseerde Omgevingsdienst West-Holland. Het verhuurteam bestaat uit CBRE en Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij waarbij Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij en Profound de transactie tot stand bracht namens de eigenaar.

Profound Asset Management is verantwoordelijk voor het fund- en assetmanagement namens de eigenaar.

Persbericht | 3 december 2019

Profound verlengt langjarig met Eenhoorn Meeting Center Amersfoort.

De huurovereenkomst van het object aan de Barchman Wuytierslaan (nabij Amersfoort Centraal Station) is onlangs langjarig verlengd. Het totale gebouw heeft een oppervlakte van circa 9.000 m² en hiervan wordt circa 4.000 m² en 114 parkeerplaatsen gehuurd door Eenhoorn Meeting Center, onderdeel van Regardz Hospitality Group B.V..

Eenhoorn Meeting Center is reeds jarenlang huurder en gebruikt het object voor de verhuur van vergader- en congresruimtes. Tevens is het moederbedrijf Regardz Hospitality Group er gevestigd.

Het gebouw is ingericht als een hoogwaardige locatie voor bijeenkomsten met diverse grote en kleine vergaderzalen, een restaurant en een koffie en broodjes counter. Er is een parkeerdek welke exclusief gebruikt wordt door en voor gasten en klanten van Eenhoorn Meeting Center.

Op dit moment worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd om het object verder te verduurzamen, middels een uitgekiende planning en nauw overleg tussen de diverse betrokken partijen hebben de werkzaamheden geen invloed op de activiteiten van Eenhoorn Meeting Center.

“Onze locatie Eenhoorn Meeting Center is al lange tijd gevestigd in dit gebouw en we zijn erg blij dat dat ook de komende jaren zo zal zijn. Zeker ook omdat we de mogelijkheid hebben gekregen om gezamenlijk met de verhuurder het pand aanzienlijk te verbeteren en te verduurzamen.”
Michiel Heilijgers, financieel directeur Regardz Hospitality Group

“Door de centrale ligging van het object en de bereikbaarheid middels het openbaar vervoer en de auto zijn wij van mening dat Eenhoorn Meeting Center de perfecte gebruiker is van dit gebouw. Gezien de jarenlange prettige samenwerking met Regardz zijn wij content dat de overeenkomst recent langjarig is verlengd. Mede door de transactie met Eenhoorn Meeting Center en recent met diverse andere kantoorgebruikers is het object naar tevredenheid volledig verhuurd.”
Rick Verstappen, Head of Asset Management, Profound Asset Management

Eenhoorn Meeting Center werd bij deze transactie geadviseerd door PITH Makelaars, Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting adviseerde de verhuurder. Profound Asset Management is verantwoordelijk voor het fund & asset management en bracht de transactie tot stand namens de verhuurder.

Persbericht | 30 september 2019

Profound Asset Management heeft met de komst van Parnassia een groot deel van Vondellaan 55 te Leiden verhuurd.

Parnassia, welke zich binnen Leiden verplaatst, huurt per heden ca. 2.100 m² kantoorruimte. Het moderne multi-tenant kantoorgebouw is ca. 11.000 m² groot en is gesitueerd direct aan het spoor in het stationsgebied van Leiden. In het complex is, na verhuur aan Parnassia, nog ca. 3.000 m² beschikbaar voor verhuur.

Amgea Vastgoed Adviseurs adviseerde Parnassia en Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij bracht de transactie tot stand namens Profound Asset Management.

Profound Asset Management is verantwoordelijk voor het fund- en assetmanagement namens de eigenaar.

Persbericht | 17 september 2019

ROC Amsterdam en Profound Asset Management verlengen contract langjarig in Hoofddorp.

Het ROC van Amsterdam heeft haar lopende huurovereenkomst aangaande het object Diamantlaan 29 te Hoofddorp verlengd tot medio 2027.

Het object van circa 5.500 m² en 200 parkeerplaatsen wordt door het ROC volledig gebruikt voor haar luchtvaart gerelateerde opleidingen.

Gezien de ligging van het object en de combinatie tussen onderwijs en praktijkruimte hebben het ROC van Amsterdam en Profound Asset Management overeenstemming bereikt over een tussentijdse langjarige verlenging.

De verhuurder werd geadviseerd door Profound Asset Management. Profound is verantwoordelijk voor het fund- en assetmanagement namens de eigenaar.

Persbericht | 2 juli 2019

Monarch & CK Capital kopen Leeghwaterplein 1 in Den Haag van Profound Asset Management.

CK Capital Partners (“CK”) & Monarch Alternative Capital LP (“Monarch”) hebben onlangs het kantoorgebouw gelegen aan het Leeghwaterplein 1 in Den Haag gekocht van Belfries Real Estate Fund II CV een vastgoedfonds gemanaged door Profound Asset Management. Leeghwaterplein 1 is een hoogwaardig single-tenant kantoorgebouw, welke volledig is verhuurd aan het UWV, en is gelegen op loopafstand van het treinstation Den Haag Hollands Spoor in het Laakhaven gebied.

Leeghwaterplein 1 is een kantoorgebouw uit 1997 en heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 7.583 m². Het gebouw beschikt over een energielabel A.

Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor Nederland(se) vastgoed(portefeuilles) en vastgoedfondsen en werd bij deze transactie juridisch geadviseerd door SoestvanVelten, fiscaal door Rechtstaete en op technisch gebied door DHVM.

CK Capital Partners en Monarch werden juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff, technisch door SGS Search en commercieel door JLL.

Persbericht | 27 juni 2019

Profound Asset Management verkoopt 188 woningen in Den Haag.

Profound Asset Management heeft namens Leyenburg Woningfonds C.V. 188 woningen en 37 garages/parkeerplaatsen verkocht aan een Haagse woningbelegger.

Het betreffen woningen in Den Haag Zuid welke sinds 2006 in eigendom waren van Leyenburg Woningfonds C.V., een vastgoedfonds met particuliere beleggers. Bij aanvang van het fonds in 2006 beschikte het fonds over 325 woningen en 35 overige ruimten; dit bezit werd door middel van een uitpondstrategie afgebouwd.

Verkoper Leyenburg Woningfonds C.V. werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management. Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor Nederland(se) vastgoed(portefeuilles) en vastgoedfondsen en werd bij deze transactie juridisch geadviseerd door SoestvanVelten en fiscaal door Rechtstaete.

Persbericht | 7 mei 2019

SNEL Shared Logistics huurt distributiecentrum van 31.000 m² in Woerden.

Het distributiecentrum, gelegen aan de Middellandbaan te Woerden, is volledig langjarig verhuurd aan SNEL Shared Logistics. Het object, op dit moment nog in gebruik als distributiecentrum van de Bijenkorf, zal aansluitend aan het vertrek van de Bijenkorf per april 2020 volledig in gebruik genomen worden door SNEL Shared Logistics.

Na omvangrijke investeringen door zowel de huurder als de verhuurder gaat SNEL Shared Logistics het gebouw gebruiken om haar huidige activiteiten verder uit te breiden. Het object van 31.000 m² met een groot buitenterrein grenst direct aan de hoofdlocatie van SNEL in Woerden.

“In goed overleg met Bijenkorf gebruikt SNEL al jaren in de nacht het buitenterrein voor het parkeren van tientallen trailers. De uitbreiding met het warehouse past goed in de groeiambities van SNEL. Het unieke “single hub” Benelux netwerk van SNEL groeit met 20% per jaar en dat vraagt ruimte. De uitbreiding zal naast warehousing ook ruimte bieden voor een tweede distributie-platform met de focus op B2C afleveringen en specifiek Randstad afleveringen die binnenkort Zero Emission worden. De centrale positie midden tussen de grote steden maakt dat steeds meer verladers SNEL weten te vinden voor hun zendingen.”
Peter de Vries, DGA SNEL Shared Logistics

“Na een langjarige periode waarin het object werd verhuurd aan de Bijenkorf zijn wij positief over het feit dat we met SNEL Shared Logistics een nieuwe huurder hebben gecontracteerd voor de lange termijn.”
Rick Verstappen, Head of Asset Management, Profound Asset Management

SNEL Shared Logistics werd voor deze transactie geadviseerd door XO Property Partners. De verhuurder werd geadviseerd door Profound Asset Management. Profound is verantwoordelijk voor het fund- en assetmanagement namens de eigenaar. CBRE was door Profound aangesteld als verhuur makelaar.

Persbericht | 18 maart 2019

Eurorijn International B.V. huurt circa 18.000 m² opslagruimte aan de Ringersweg 9 in Bergen op Zoom.

Het complex bestaat uit een drietal aaneengeschakelde logistieke bedrijfsruimten en is gelegen op bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom. Door faillissement van vorige huurder, Nijpels Meubelen, is het object begin dit jaar voor de verhuur beschikbaar gekomen.

Direct na het vrijkomen van het object is het, behoudens de kantoorruimte, volledig verhuurd aan Euro-Rijn. Euro-Rijn heeft voor de uitbreiding van haar logistieke activiteiten gekozen voor dit complex vanwege de ligging en de directe beschikbaarheid.

De Lobel & Partners “real estate experts” bracht deze transactie in collegiale samenwerking met Industrial Real Estate Partners tot stand in opdracht van Profound Asset Management, Profound is verantwoordelijk voor het fund- en assetmanagement namens de eigenaar.

Persbericht | 19 november 2018

Profound arrangeert herfinanciering voor vier fondsen.

Profound Asset Management arrangeerde voor een viertal door haar gemanagede fondsen herfinancieringen bij de Oldenburgische Landesbank (OLB).

In de afgelopen maanden zijn voor de fondsen CV Leithon, Belfries Real Estate I, Belfries Real Estate II en CV S2 Vastgoed XI, financieringen overeengekomen met de Duitse financier OLB (dit betreft een fusie tussen de Oldenburgische Landesbank en de Bremer Kreditbank). Het betreft vastgoedfondsen met een 6 tal kantoorobjecten in Nederland. Het totale financieringsvolume bedraagt circa € 35 miljoen.

OLB werd bij deze transacties juridisch en notarieel geadviseerd door Houthoff.

Profound Asset Managament werd juridisch geadviseerd door SoestvanVelten, fiscaal door Rechtstaete en technisch door DHVM.

Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor Nederland(se) vastgoed(portefeuilles) en vastgoedfondsen, zowel voor particuliere als voor institutionele beleggers.

Persbericht

Particulier koopt kantoorgebouw Statenlaan 29 – 67 te ’s Hertogenbosch.

Het kantoorgebouw aan de Statenlaan 29-67 te ’s-Hertogenbosch, groot ca. 5.681 m² met 89 parkeerplaatsen, is vrijwel geheel langjarig verhuurd aan onder meer Avans Hogeschool, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Staat der Nederlanden (Defensie), Politie en Brain Research Center.

“Deze aankoop past bij de duurzaamheidswaarden waar wij voor staan. Met een energielabel A en eerste klas huurders biedt deze aankoop een solide belegging”, aldus de kersverse particuliere eigenaar.

Bij deze transactie is de particuliere belegger geadviseerd door Verschuuren & Schreppers Bedrijfsmakelaars, verkoper (een maatschap) werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management B.V.

Persbericht | 8 november 2018

Verslavingszorg Noord Nederland huurt langjarig circa 2.350 m² in het gebouw Kop van Zuid, Boermarkeweg 44 te Emmen.

VNN gaat zowel zorg verlenen aan haar cliënten als kantoorhouden in het gebouw nabij het Treant ziekenhuis te Emmen. De volledige 2e verdieping is ingericht voor het verlenen van zorg aan haar cliënten.

VNN werd bij deze transactie geadviseerd door Cresa Noord-Oost Nederland, de verhuurder CV S2 Vastgoed XI werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management.

Persbericht

De combinatie Boelens de Gruyter en Van Wanrooij koopt logistiek object in Voorschoten van Distrifonds Nederland II CV.

Het betreft het object Industrieweg 15 te Voorschoten  (circa 33.500m² v.v.o.) het object is langjarig single tenant verhuurd.

Distrifonds Nederland II CV werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management BV.

Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor Nederland(se) vastgoed(portefeuilles) en vastgoedfondsen, zowel voor particuliere als voor institutionele beleggers en werd bij deze transactie juridisch geadviseerd door SoestvanVelten en fiscaal door Rechtstaete.

Koper werd  juridisch geadviseerd door HMK Notarissen en milieutechnisch door SGS Search.

Persbericht

Intervest Offices & Warehouses NV koopt 67.000 m² logistiek vastgoed van Distrifonds Nederland II CV.

Intervest Offices & Warehouses heeft 2 logistieke objecten in Raamsdonkveer en Eindhoven aangekocht van Distrifonds Nederland II CV.

Het betreft het object Zalmweg 41 te Raamsdonkveer (circa 38.500 m²) en het object Flight Forum 1800 te Eindhoven (circa 28.500 m²). Beide objecten zijn langjarig single tenant verhuurd.

Distrifonds Nederland II CV werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management BV.

Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor Nederland(se) vastgoed(portefeuilles) en vastgoedfondsen, zowel voor particuliere als voor institutionele beleggers en werd bij deze transactie juridisch geadviseerd door SoestvanVelten, fiscaal door Rechtstaete en technisch door DHVM.

Intervest werd bij deze transactie geadviseerd door DLA Piper en De Lobel & Partners.

Persbericht

Encore+ verwerft Kennedyplein 1-13 in Eindhoven van Belfries Real Estate Fund II CV.

Het Belfries Real Estate Fund II C.V. heeft het kantoorgebouw gelegen aan het Kennedyplein 1-13 in Eindhoven recent verkocht aan Encore+.

Na de verwerving van de Kennedytoren (20.000 m²) eind 2017 heeft Encore+ tevens het naastgelegen kantoorgebouw uit dezelfde ontwikkeling verworven. Het kantoorgebouw gelegen aan het Kennedyplein 1-13 bestaat uit ca. 4.400 m² kantoorruimte en is gelegen naast het centraal station. Het multi-tenant kantoorobject is volledig verhuurd aan o.a. American Express, Swatch en Regardz. De architectuur en de hoogwaardige technische specificaties bieden toekomstbestendige en duurzame werkplekken, gewaardeerd met EPC-label A.

Encore+ is een pan-Europees open-ended Core+-fonds met LaSalle Investment Management (LaSalle IM) als Asset- en Transaction Manager. De aankoop is een logische keuze om positie in Eindhoven verder uit te breiden. Daarnaast beschikken de Kennedytoren en Kennedyplein 1-13 over één WKO-installatie.

Verkoper Belfries Real Estate Fund II C.V. werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management B.V.

Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor Nederland(se) vastgoed(portefeuilles) en vastgoedfondsen, zowel voor particuliere als voor institutionele beleggers en werd bij deze transactie juridisch geadviseerd door SoestvanVelten, fiscaal door Rechtstaete en technisch door DHVM.

Het Mid-cap team van JLL, Weebers Vastgoed Advocaten, Drees & Sommer en Taylor Wessing adviseerden LaSalle IM namens Encore+.

Persbericht

Office Value Fund NV verhuurt Looiershof 1-11 in Rotterdam langjarig aan de Gemeente Rotterdam.

Office Value Fund NV vertegenwoordigd door Profound Asset Management heeft onlangs een langjarige huurovereenkomst gesloten met de Gemeente Rotterdam voor het volledige kantoorgebouw aan de Looiershof 1-11 te Rotterdam.

Het kantoorgebouw van circa 4.750 m² betreft een herontwikkeling van een oude leerlooierij uit 1906, welke in 2004 volledig is gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw.
Na een grootschalige renovatie waarmee het pand volledig zal worden vernieuwd, neemt de gemeente het pand vanaf medio mei 2018 in gebruik. Diverse gemeentelijke afdelingen zullen hun intrek nemen in het gebouw wat voorheen gedeeltelijk dienst deed als een stadsdeelkantoor.

Persbericht

BPD verwerft Oudenoord 330-370 in Utrecht van Office Value Fund voor transformatie.

BPD Ontwikkeling heeft de vier panden aan Oudenoord 330-370, in Utrecht, inclusief het naastgelegen parkeerterrein, gekocht van Office Value Fund. BPD wil de panden transformeren.
De panden werden tot 1 januari gehuurd door Hogeschool Utrecht. De prachtige, deels monumentale, panden hebben een rijke historie. BPD onderzoekt welke ontwikkelmogelijkheden de verschillende panden hebben. Voor het programma wordt gedacht aan een mix van wonen en hospitality met horeca en dienstverlening. BPD verwacht het jaar 2018 nodig te hebben voor het uitwerken van de plannen en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.
In 2040 heeft Utrecht naar verwachting meer dan 400.000 inwoners. De stad wil dat bereiken door het creëren van bijzondere woonmilieus in binnenstedelijke ontwikkelgebieden. Op andere locaties binnen Utrecht is BPD ook betrokken bij het realiseren hiervan. Onder andere in de Merwedekanaalzone. Een vitale stad, een belangrijk thema in Utrecht, vraagt ook om herbestemming van bestaand vastgoed. Behoud van beeldbepalende gebouwen en zorgvuldig omgaan met de omgeving zijn daarin belangrijke speerpunten. BPD wil daar, als gebiedsontwikkelaar, ook aan bijdragen.
De gebouwen zijn tijdelijk in beheer gegeven bij LOU Oudenoord (Leegstand Oplossers Utrecht). LOU is een organisatie die leegstaande gebouwen tijdelijk op een creatieve manier invult met startende ondernemers, ateliers of een plek voor de buurt.
Office Value Fund werd bij de verkoop vertegenwoordigd door Profound Asset Management.

Persbericht

Vertrek Bart Joosten.
21 December 2017

Profound Asset Management biedt sinds 2008 hoogwaardige fund- en assetmanagement dienstverlening aan voor Nederlandse private vastgoedfondsen. In die hoedanigheid werden sinds de oprichting meer dan dertig fondsen in zeer roerige tijden succesvol gemanaged (zowel op vastgoedgebied als waar het herstructurering en financiering betreft). In een snel veranderende vastgoedwereld, met talrijke nieuwe initiatieven en spelers op de markt, heeft Profound in de afgelopen periode een aantal keuzes en afwegingen gemaakt om nieuwe en bestaande cliënten ook in de komende jaren optimaal te kunnen blijven bedienen. Dit heeft er onder meer toe geleid dat de initiatiefnemers en oprichters van Profound: Frans Peter Daemen en Bart Joosten, in goede harmonie besloten hebben om met ingang van 1 januari 2018 ieder hun eigen weg te gaan. Frans Peter Daemen zal de Profound onderneming voortzetten en Bart Joosten zal zijn pijlen gaan richten op opportunities buiten Profound, maar wel binnen de vastgoedwereld. De dienstverlening van Profound zal met veel enthousiasme, inspiratie en inzet worden voortgezet vanuit de beide vestigingen in Amsterdam en Eindhoven.

Persbericht

Office Value Fund N.V. verkoopt Terminal Zuid Den Haag aan het Rijksvastgoedbedrijf.

Persbericht Rijksvastgoedbedrijf:

Rijksvastgoedbedrijf koopt twee kantoorpanden in Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft voor 30,5 miljoen euro twee kantoorpanden gekocht aan de Schedeldoekshaven in Den Haag. Het gaat om een complex dat bestaat uit de gebouwen Terminal Noord en Terminal Zuid, samen 22.916 m² vloeroppervlak.

Na een renovatie krijgen afdelingen of diensten van ministeries er onderdak. Welke dat zijn, is nu nog niet bekend. Het complex ligt vlakbij verschillende ministeries (VWS, SZW, OCW, IenW, BZ, JenV, BZK).

De aankoop past in het beleid van het Rijksvastgoedbedrijf om meer gebouwen in eigendom te hebben en minder te huren. Eigen gebouwen zijn gemakkelijker naar eigen inzicht duurzaam te maken. Bovendien is het bij de huidige lage rente goedkoper om te kopen dan te huren.

Terminal Zuid is gekocht van Office Value Fund N.V. Verkoper werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management en geadviseerd door Greenberg Traurig (juridisch) en RechtStaete (fiscaal).

Terminal Noord is gekocht van NL Terminal Noord Property 7 B.V.

 

Persbericht

Profound Asset Management arrangeert herfinanciering Office Value Fund NV.

Profound Asset Management heeft, namens het door haar beheerde fonds Office Value Fund, een herfinanciering ad € 28,5 miljoen gearrangeerd. Tegelijkertijd met de herfinanciering heeft Profound Asset Management het volledige management overgedragen gekregen van Bouwfonds IM, die conform strategie haar particuliere fondsen heeft afgebouwd.

Met de voormalige financier van het fonds werd overeenstemming bereikt om de aflopende financiering over te nemen. Na verkoop van twee objecten werd de nieuwe financiering ondergebracht bij GreenOak Real Estate. De portefeuille van Office Value Fund bestaat thans uit zes kantoorgebouwen, gelegen in Nederland (Utrecht, Den Haag, Leeuwarden, Almere, Den Bosch en Rotterdam).

Profound Asset Management is momenteel de manager van een vijfentwintigtal fondsen die beleggen in Nederlands commercieel vastgoed. Naast fund- en assetmanagement houdt Profound zich bezig met structured finance-activiteiten.

GreenOak Real Estate is een onafhankelijke vastgoed investerings- en financieringsorganisatie met een partner-eigendomsstructuur en met een focus op het verlenen van strategisch advies en het creëren van lange termijn waardeontwikkeling voor haar cliënten en investeerders.

Office Value Fund, Profound Asset Management en GreenOak werden geadviseerd door Greenberg Traurig, Rechtstaete, DMC Capital , Van Doorne en Voorneman Geenen. CMS Derks Star Busmann trad op als notaris.

Persbericht

Kantoorgebouw Kennedyplein 1-13 in Eindhoven 100% verhuurd.

Profound Asset Management heeft met de recente verhuurtransactie aan Ilionx Group een volledige bezetting van het prominente kantoorgebouw aan het Kennedyplein 1-13 (circa 5.200 m²) te Eindhoven gerealiseerd. Mede dankzij de snel stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardige kantoren in het centrum van Eindhoven, is de bezetting van deze locatie in korte tijd opgelopen van 30% medio 2016 naar 100% in 2017. In het afgelopen jaar zijn langjarige huurovereenkomstengesloten met o.a. American Express, The Swatch Group en Ilionx Group.

Profound Asset Management is bij de transacties vertegenwoordigd door Colliers International in collegiale samenwerking met Q Bedrijfslocaties en de meest recente huurder Ilionx Group werd vertegenwoordigd door Huurconsult.