Persbericht
6 april 2021
Veldboom Vastgoed koopt kantoorpand aan Stationsplein in Enschede.

DONE DEAL | In het centrum van Enschede aan het Stationsplein 10-11 heeft Boers & Lem bemiddeld in de aankoop van circa 4.315 m² kantoorruimte en 33 parkeerplaatsen namens Veldboom Vastgoed.

Voor dit beeldbepalende kantoorpand aan het Stationsplein wordt gekeken naar een ontwikkeling van een ‘mixed use’ gebouw waarin ruimte is voor zowel kantoor, detailhandel, horeca als ook wonen. Het pand ligt op een unieke, centrale locatie in Enschede. Direct naast het NS- en busstation en op loopafstand van de binnenstad van Enschede.

Het kantoorpand ligt middenin het Centrumkwadraat – de nieuwe naam voor de Spoorzone. Deze zone krijgt de komende jaren een flinke facelift. Oude panden worden opgeknapt of maken plaats voor nieuwe, frisse architectuur. Daardoor moet rond het station een aantrekkelijk woon- en werkgebied ontstaan.

Het vastgoedbedrijf Veldboom Vastgoed is in 2006 opgericht. De kernactiviteiten bestaan uit het aankopen en herontwikkelen van vastgoedlocaties. Ze richten zich voornamelijk op binnenstedelijke locaties. Het bedrijf heeft al veel onroerend goed in Enschede in de portefeuille.

Verkoper werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management. Profound Asset Management levert hoogwaardig fund- en assetmanagement voor vastgoedfondsen, zowel voor particuliere als institutionele beleggers.